zaterdag 24 maart 2007

Stuck in Buenos Aires

We hebben verduveld geen geluk met de vliegtuigen op deze reis.
Volgens plan zaten we nu al boven Brazilie op weg naar Charles De Gaulle, maar Air France heeft er anders over beslist. Jawel, vertraging en nog geen klein beetje ook...
Onze vlucht van 18u is alstublieft uitgesteld tot 6u morgenvroeg. De reden: de vlucht uit Parijs is woensdag te laat toegekomen, en de "crew had niet voldoende tijd om uit te rusten". Aaarrggghhh. Can you ******* believe this!?
Resultaat van dit alles: 1 nacht in het Sheraton (megaluxe, dat wel), pick-up om 2u30 (gruwel) en dan nog een nacht in Parijs, want we hebben geen Thalys meer naar Brussel die dag. Dus, if ALL goes well, zijn we zondagmiddag in Gent. Mijn zengehalte wordt stevig op de proef gesteld (maar houdt alsnog stand).

Maar goed, niet alles is kommer en kwel uiteraard. Zeker niet in Buenos Aires, die scone stede (of was dat een andere stad? ;))
Deze miljoenenstad kan vlotjes de vergelijking met Parijs, Londen of New York doorstaan. Groot, druk, hectisch verkeer, van luxueus en hip tot straatarm en bedelend.
En er is uiteraard...de tango. Ontstaan in de bordelen van de arbeiderswijk La Boca heeft deze passionele dans eerst Europa en dan de rest van de wereld veroverd. Hier in BA houdt men de traditie stevig overeind. Tangoshows (de ene al beter dan de andere) zijn overal te bekijken.
Wij hebben de show van El Viejo Almacen bezocht, een van de betere volgens de gids. Dinner and pickup inclusive, makkelijk. Dinner was ok, maar niet super, maar de dans was subliem.
Jammer dat ze de - euhm - scope van de show willen verbreden, want halverwege de show was er een optreden van het soort Indiaanse panfluitisten dat je bij ons in de Veldstraat ook wel eens kunt zien, met poncho en al. De menigte was laaiend enthousiast (toegegeven, de muziek die ze produceerden was kwaliteit), maar wij keken toch even fronsend naar elkaar. Een beetje out-of-place in een tangoshow... Maar goed, toch een leuke avond gehad.

Voila, straks probeer ik nog een hazeslaapje voor de pick-up van half drie. Zucht ;)
Duimen dat alles nu vlotjes gaat!
Groeten uit het Sheraton in BA
Frank

3 opmerkingen:

marleen en jean-paul zei

Fijn dat jullie terug veilig thuis zijn.Zo te horen was de terugreis niet zonder hindernissen!!
Op naar de volgende reis...
We kijken uit naar jullie foto's.
Groetjes,

Masha zei

well honeys, na een vermoeiende reis, blij om terug thuis te zijn ?? Die vliegmaatschappijen toch he ! Tis jullie niet gegund geweest deze keer, maar de reis blijft mooi niewaar ?
Greetzz from downunder mate !

Anoniem zei

Lees het hele blog, pretty good