dinsdag 20 maart 2007

Nog een stap...

En we vallen van de rand van de wereld. Welkom in Ushuaia, meest zuidelijke stad van de wereld. Hierbij vergeten we gemakshalve Puerto Williams in Chili die aan de overkant van het Beagle kanaal ligt. Ha, denken de Ushuaianen, onze stad is tenminste een stad en geen dorp met ijzeren barakken. Voila.
Ja ja, je moet van goeden huize zijn om deze stad zijn status te ontnemen. We gunnen het ze, ondanks de hypercommercie die hier heerst...
Los van dit alles, Ushuaia ligt in een dramatische setting: aan de rand van het winderige Beagle-kanaal en aan de voet van een bergketen (met wat verse sneeuw ondertussen).
Winderig, dat hebben we aan den lijve ondervonden: een tocht op een zeilboot bij een strakke wind van 80 km/u. Leutig, maar soaking wet, tot op de onderbroek toe (en dat met een waterdichte regenbroek aan).
Vandaag een wandeling langs het Beagle-kanaal en door bossen in Parque Nacional Tierra Del Fuego (Vuurland dus). Modderig, maar de vuile schoenen en broek waard.
Tja, hier in Ushuaia meren ook de boten aan die vertrekken naar Antarctica, met namen als Polar Pioneer en enkele boten met onontcijferbaar Russische namen. Het is maar 1000 km vanaf hier, een mens kan daar niet voor sukkelen.
Ja, je voelt ons al aankomen. Wie weet wagen we ons in de komende jaren nog een stapje zuidelijker?
Morgen nog een boottripje en dan een avondvlucht met onze favoriete airline naar Buenos Aires. En tegen dan is het bijna tijd om de Grote Oversteek te maken he.

Hasta Luego!
Frank

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Jim en Frank,

Ik wens jullie behouden thuisreis en verheug me op jullie foto's. Nog een foto genomen bij het bord in de haven van Ushaia?
Geniet nog van B.A. Het is de moeite waard, het leven ligt daar op straat.
Liefs, miriam

mel zei

Dag schattekes,
ben zo blij dat jullie bijna terug thuis zijn!
Denk dat tante Kaat en nonkel Stain mij stilaan beu worden.
Gossip is waiting 4 you!
xxx