zondag 11 maart 2007

Een tsunami van ijs

Een tsunami van ijs, abrupt eindigend in een muur van 50 meter hoog, 5 km breed. Dat is de Perito Moreno gletsjer. Absoluut adembenemend en alleen al hiervoor zou je de lange reis zuidwaarts ondernemen. Man man man wat een spektakel. We hebben - sorry als dit wat blase klinkt - al heel wat gezien op onze reizen, maar dit is van een klasse apart.
Het is er compleet stil, en af en toe klinkt een onheilspellend gekraak wanneer de gletsjer zich weer nestelt op zijn bedding. Groots spektakel wanneer huizenhoge brokken ijs afkraken en zich met donderend geweld in het meer storten. Kippevelmomenten, echt waar.
En we hebben ze op foto (wat dacht je dan ;))
Het weer zat ons niet mee gisterenmorgen. Grijze hemel, druilerige regen... Tja, dit is dan ook Patagonie, take it or leave it. Gelukkig, tegen de middag een stevige opklaring en we mochten El Glaciar zien in al zijn glorie. Van het diepste blauw tot het helste wit...

Dit is nu onze laatste dag in El Calafate. Morgen rijden we door naar Puerto Natales, en beginnen we aan onze vijfdaagse hike in Parque Nacional Torres Del Paine.
We zijn er nu ook in geslaagd om de rest van onze reis bij elkaar te puzzelen, wat niet eenvoudig is. Een extra vlucht met Aerolineas (ja, sleeping with the enemy, I know) naar Ushuaia, een andere vlucht dagje uitgesteld, alles zou nu netjes moeten passen.

Groeten en tot binnenkort (even geduld, geen internet in de Torres ;))
Frank

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo baasjes,
Hier Frodo, jullie hond, vanuit zijn vakantieverblijf in Bredene.
Minder imposant dan Chili en Argentië, maar ik ben tevreden omdat ik maar een simpele hond ben.

Roos ( ik mag haar niet mémé noemen of ze wordt kwaad ) heeft me leren lezen en schrijven zodat ik jullie avonturen op de voet(of beter gezegd "poot" ) kan volgen en nu ook my comment kan schrijven.

Over dat mislukte vliegavontuur
moeten jullie niet klagen.Ik had nog zo gezegd dat jullie een 14-daagse reis naar Benidorm in hotel Benicactus moesten boeken.Met wat geluk kwam er een konijn of een vogel in de motor van het vliegtuig terecht en dan konden jullie nog een paar dagen gratis blijven op kosten van Jet-Air.
Maar neen ... dat was niks voor de heren, dus eigen schuld, dikke bult...

Ondertussen heb ik het hier goed naar mijn zin.Vele wandelingen langs het strand, veel zand "ge- fret" met alle gevolgen vandien... ( hoef jullie details?)

Ook ons weekje in de Ardennen was naar mijn zin. Veel gezwommen in de Ourthe, vooral in het slijkwater langs de oever. Ik stonk een uur tegen de wind in.

Ondertussen heb ik mijn vierde verjaardag gevierd en als cadeau een felrode hals-en leiband( extra long ) gekregen.
Vergeten jullie mijn cadeau niet?
Suggestie: éen van die half miljoen pinguïns als speel-kameraad.Als er zoveel zijn zullen ze één exemplaar niet missen.
En als het niet klikt tussen ons dan sturen we dat beest gewoon terug naar land van herkomst. Vlaams Belang zal content zijn.

Zorg goed voor jullie zelf !

Pootje van Frodo en een knuffel van ma en pa.

Anoniem zei

Rechtzetting Frodo:
Ik zit nog maar in de eerste klas en schreef enkele fouten. Mijn baasjes zullen dit niet leuk vinden.Ze denken nl. dat ik slim ben.Ik bedoelde "Argentinië" en
"hoeven jullie".
Voilà,dus geen commentaar achteraf.
Likje van Frodo en tot binnenkort.

mel zei

Helaba,
wou via deze weg Frodo "de neuroot" toch ne gelukkige verjaardag wensen en blijkbaar, Frank, heb je mémé's (sorry Roos, kon het nie laten!)schrijftalenten meegekregen toen je klein en onbenullig was.Superleuk om te lezen.En ben het volledig mee eens met mémé.....volgend jaar met z'n allen naar.......BENIDORM!!!

ps.Kunnen jullie voor Vladje en Mais ook zo'n pinguin meebrengen?

Dank bij voorbaat
mel
xxx

Anoniem zei

Pépé kan je een ijsje voor me meebrengen.
Ik voetbal iedere dag nu mijn papa het water uit de tuin heeft gedaan.
Hoelang duurt het nog voor ik mijn cadeautje krijg. Het duurt toch wel lang hoor

Matthew

rikketik zei

Dag Frank en Jim : geen idee waar jullie nu uithangen. Waar blijft de rest van jullie relaas ? Zijn jullie nu op reis of is deze site toevallig of vertraagd bij ons (Rik's e-mailadres) verzeild geraakt ? Ik mail je dus vanop m'n werk : ietske zekerder qua verzending en ontvangst.
We horen graag nog iets van jullie !
Groetjes van rik en Gerda, Spiff en Hobbes !

Anoniem zei

Bedankt voor een interessante blog