dinsdag 27 februari 2007

Nog niet bij de Grote Voeten, wel bij de Grote Meren

Lieve lezers

Een trip van 36 uur is niet niks. Maar jong en veerkrachtig als we - nog altijd - zijn, kunnen we daar zonder meer tegen. Maar toch zijn we wel een beetje moe. Gent - Brussel - Parijs - Santiago (14 uur) - Puerto Varas kruipt in de kleren. Maar who cares, bij het aanschouwen van al dit moois. Vermoeidheid, daar denken we niet meer aan, bij het uitzicht op de pijnlijk kegelvormige perfectie van Volcan Osorno. De stichters van Puerto Varas, op de oevers van Lago Llanquihue (onuitspreekbaar, ik geef toe) hadden ongetwijeld een uitgekiend biznizplan voor ogen toen ze hun Deutsche Enclave hier stichtten, in het hart van het Chileense merengebied. Genau een wunderbar aussicht, moesten ze gedacht hebben. En met het wunderbare aussicht komen vele decennia later de horden toeristen van datzelfde aussicht genieten. Jawel, het is hier bijzonder schoon.
Eventjes hadden we het euvele idee om Osorno te beklimmen, maar de charmante Frau Appel (ja zo heet ze) verzekerde ons met de glimlach dat "enige ervaring toch wenselijk was". Dag idee. Andere optie dan...tripje naar de pinguins op het eiland Chiloe? Hmm, rustig voor de eerste dag, ideaal om mee te beginnen. Hebben we dan ook gedaan, maar meer daarover in een volgend blogverslagje. Kinderbedtijd nu.

Viele Grussen aus Puerto Varas!

3 opmerkingen:

Gertie zei

wow, enjoy

antgirl zei

Frau Apple? Bless you my child. Maar ik denk niet dat pinguins dat doen ;)
Het hoort er heel mooi uit, en die lens, dat is niet het belangrijkste. Genieten moet je doen! Neufie

Anoniem zei

In 2000 ben ik in Puerto Varas geweest en heb een week doorgebracht in een hospedaje van de familie Appel, oude mensen, die waarschijnlijk nu niet meer leven. Die mevrouw Appel die U kent kan ik die ergens bereiken? Ik wil n.l. eind januari 2010 weer naar Puerto Varas om een cursus Spaans te doen op een school. Graag zou ik willen weten of deze mensen nog leven en of Uw mevrouw Appel familie is. Ik zoek nu weer een hospedaje omdat het in de school wonen me te duur is. Ze wonen/woonden in het prachtige oude immigranten schoolhuis, (helemaal van hout), een zijstraat vanaf het meer, waar hun vader de leiding had. U kunt mij bereiken 055-3556719. Bij voorbaat dank.