dinsdag 27 februari 2007

Bumpy ride to the pinguinos on Chiloe

De eerste dag doe je het best rustig aan, niet te veel fysieke inspanningen. Een excursie met een gids naar de pinguins op het eiland Chiloe leek ons ideaal.
Om 9 u ´s morgens kwam Sergio, onze gids, ons oppikken. No habla ingles blijkbaar en wij no habla espaƱol (allee ik een klein beetje Pfaff-spaans, dat wel). Ach, niet erg, lukt zo ook wel. Sympatieke jongen, en niet onknap, meer moeten we niet hebben.
De korte, maar hevige ferryrit naar Chiloe heeft de jongen evenwel genekt. Mi siento mal, zei em, en of ik het stuur even wou overnemen. Tuurlijk.
Even kort over Chiloe zelf: een eiland, 100 op 50 km, zeer groen en regenachtig (nee, wij hadden zon), en vol rollende heuvels en groene weiden, zeer charmant. En qua cultuur heel typisch naar men zegt, anders dan de rest van Chili. Soit.
En ze hebben dus ook pinguins. En jullie weten, wij zijn dol op pinguins.
Magellaanse en Humboldts hebben ze, ze lijken op elkaar, maar de ene heeft een streepke meer op de buik dan de andere. Darwin zal wel weten waarom...
Ze zijn zoals alle pinguins bijzonder fotogeniek, tenminste als de camera mee wil. Jawel, mijn zoomlens had het lef om de veelzeggende foutmelding Err 99 te tonen op het display. Ik heb me er net van kunnen weerhouden het ding in zee te kieperen (zeer herkenbare reactie voor de mensen die me goed kennen) . Jim daarentegen heeft een 25-tal foto´s genomen, dus materiaal genoeg. En, jawel, mijn camera werkt nog, maar niet met de zoomlens. Techniek, ha, can´t live with it en can´t live without it.
Dit was trouwens allemaal nieuws van gisteren, oud nieuws dus.
Op dit moment zijn we net terug van een schitterende dag wandelen aan de voet van de vulkaan Osorno (je weet wel, El Volcan Perfecto). Prachtig weer gehad, dat geef ik jullie nog mee.
Voor een volledig verslag nog even geduld tot de volgende blogpost.

Groetjes, noch immer aus Puerto Varas

2 opmerkingen:

mel zei

Sjonge,sjonge,ziet er allemaal fantastisch uit daar.
Hoor dat je het weer niet hebt kunnen laten om macho te spelen terwijl Jim (de sukkelaar,dat mag gezegd zijn!) de fotograaf moest uithangen.Aiaiai, mucho macho hombres zeggen ze daar waarschijnelijk!
Veronderstel dat die "chili" pinguins jullie ook een beetje herinnerden aan Frodo aka "de neuroot"?Je weet wel, al da wit en zwart...
Enfin,we blijven jullie spannende soap volgen.
Ciaokes xxx

miriam zei

Lieve Frank en Jim,
Zojuist teruggekeerd uit Lapland en nu ga ik van jullie reis genieten. Ik ben benieuwd hoe dat is door jullie ogen reizen door Patagoniƫ.
Geniet en kom met mooie foto's thuis, ik verheug me op jullie verhalen.
liefs, miriam