zondag 7 juni 2009

Taka Dive!

Terwijl we bezig zijn, voila, 2 posts op ene dag zie...
En dat terwijl jullie allemaal braafjes aan het stemmen zijn in Belgie :)

De trip met Taka Dive bracht ons naar het noordelijke stuk van het Great Barrier Reef, waar enkele van de betere duiksites zijn. We waren met een volle boot, ttz 30 passagiers en 12 crew.
De eerste dag zou gelijk de meest spectaculaire zijn: 2 duiken in de Cod Hole, waar gigantische exemplaren van de potato Cod rondzewmmen, mansgroot en paar 100 kilo zwaar. Op onze eerste duik hebben we een paar kleinere exemplaren gezien en the usual suspects van de rifvissen, maar op de tweede duik namen ze voedsel mee om de Cods te voederen.
Ik weet het, het klinkt politiek incorrect om die dieren te voederen, maar het is blijkbaar allemaal zeer koosjer vanuit milieustandpunt, dus no worries there.
Hoe het ook zij, het was eigenlijk wel tof: we zaten op zo een 12m diepte onder water allemaal in een grote kring (precies zakdoekje leggen) en Ed, de hoofdinstructeur ging rond en voederde de potato Cods een voor een voor onze neus. De beesten in kwestie hebben hoegenaamd geen schrik van mensen en laten zich dus makkelijk aaien. Zul je wel zien op de foto's.
Niet veel later kregen we een nieuw hoogtepunt voorgeschoteld: snorkelen met de walvissen!
Ik geloofde er niet echt in, maar toch, op de plaats waar ze moesten zitten waren er 2 Minke Whales (dwergwalvissen, zo een 7m lang) present. Wij allemaal het water in met duikbril en snorkel en walvisje kijken. Was bijzonder leuk, de walvis is een paar keer zeer dicht gekomen. Pikant detail: moment dat ik onderwater foto's wou nemen van de walvis, geeft mijn batterij er de brui aan. Ja, ik heb gevloekt, maar we hebben foto's van andere mensen meegekregen op CD, en ik heb zelf 1 foto kunnen nemen voor het toestel niet meer meewou. Desalniettemin: superervaring!
Voor 's avonds stond er nog een nachtduik op het programma. Hadden we nog nooit gedaan, en de schrik zat er bij mij wel een beetje in. Maar eenmaal het water in, met de lamp in de hand was het eigenlijk wel leuk. Niet dat je nu zoveel ziet, zelfs met de lamp, maar de sfeer onderwater 's nachts is heel mysterieus. Nog iets dat we op ons palmares kunnen schrijven!
De dagen erop hebben we nog enkele mooie duiken gedaan, haaien gezien, schildpadden, gigantische schelpen, naaktslakken, bizarre vissen, noem maar op.
Enige minpunt aan de trip was dat er net iets teveel volk tegelijk moest duiken. Bij tijd was het ronduit chaotisch onder water, je moest goed kijken om bij je buddy te kunnen blijven. 30 man is eigenlijk wat van het goede teveel. De helft zou ideaal geweest zijn. Iets om aan te denken bij de volgende trip.
Het weer tijdens de duiktrip was niet ideaal, maar ook niet slecht. De zon kwam er alweer door, maar de zee was bij tijd en wijle nog wat ruw. Maar goed, zo een dingen kun je niet op voorhand bestellen he.
Zo, ik laat het hierbij. Zo dadelijk gaan eten (we zijn ondertussen al in Kakadu Nat. Park in het noorden, maar daar vertel ik later meer over)

Prettige verkiezingen ginds en stem wijs!
Cheers
Frank

Geen opmerkingen: