dinsdag 26 mei 2009

Van Uluru terug naar Sydney

Hi folks,

Een kleine update vanuit de luchthaven van Sydney, terwijl we wachten op onze vlucht naar Brisbane...

We hebben ons verblijf bij Uluru met een dag verlengd, door het slechte weer van eergisteren. We wilden absoluut nog een paar wandelingen doen: The Valley of the Winds bij de Olga's, de base walk bij Uluru zelf. Qantas was gelukkig zeer meegaand en de vlucht met een dag uitstellen was geen probleem.

De weergoden waren even meegaand: een stralende dag gisteren!
The Valley of the Winds deed zijn naam alle eer aan: stevige bries tijdens de tocht langsheen oeroude, roestrode rotsen, met om elke hoek een ander zicht.

Dan 10km omheen Uluru, zodat we de legendarische rots van alle kanten en hoeken bekeken hebben ;) Op veel plaatsen mocht je niet fotograferen, omdat sommige stukken een heilige waarde hebben voor de Aboriginals.
Er werd ook uitdrukkelijk gevraagd om Uluru niet te beklimmen uit respect voor de Aboriginals, en daar hebben we ons uiteraard aan gehouden (wat niet van iedereen kan gezegd worden, veel mensen gingen effectief nog de berg op)

Vanmorgen hebben we dan de 400 km van Uluru naar Alice Springs afgelegd. Het werd nog een sprintje want we vonden niet direct een tankstation, en we moesten onze huurauto volgetankt afleveren. Net op tijd dus om nog in te checken en direct te boarden. Hele procedure op 15 min afgewerkt ;)

Straks vliegen we door naar Brisbane, om Queensland te verkennen en te gaan duiken.
Ziezo, korte update, zo dadelijk volgende vlucht op.

Cheers iedereen en pas op voor de hagelbollen in Belgie!
Frank

3 opmerkingen:

Masha zei

ey mates ! how ya lads going there down under ? Super jong, Uluru in de regen ! Is effectief nogal bijzonder om de watervallekes te zien hé ! Da was ook het geval een dag voor ik er was, ikke dus niets gezien daarvan ! Maar ik geniet al volop mee van jullie verhalen, net of ik er terug loop ! hmmmmm
Schatzies, blijf genieten hé, en blij dat jullie Manly gedaan hebben ! Toch véle mooier dan Bondy, right ? Fair dinkum ;-))xx Masha

Anoniem zei

Dag nonkel Frank en nonkel Jim!!
Milo mist jullie ze, en natuurlijk ook zijn neefje Frodo!
'k Ben blij dat jullie nu zeker m'n broertje gaan zien :) maak maar veel foto's van hem ;)
Geniet er nog van! En geef Damien 'n dikke zoen van mij! :)
xxx
Muriel
en natuurlijk ook een pootje van Milo

Anoniem zei

Hey Frank en Jim,

Ziet er weer allemaal schitterend uit ! Geniet ervan.

Dikke kussen en lebbers van Ingrid, Jef en Vadim, aka 'the crusty ass'.