woensdag 1 oktober 2008

Van verdwaalde duikers en schorpioenen...

Hallo iedereen,

Eventjes een snelle update...
Net terug van de Gili's, de bounty-eilandjes ten noorden van Lombok. We hebben daar 3 dagen lekker van zon, zee en strand genoten, samen met mijn ex-collega en wereldreiziger Jeroen. Van de 3 Gili eilanden hebben we de rustiger variant gekozen, Gili Air. Een goeie keus, zo bleek...

We hebben ons duikparcours verder gezet en 4 duiken gedaan, naar plaatsen met veelbelovende namen als Shark Point, Manta Point, Bounty Reef. Was zeer mooi: haaien gezien van dichtbij, schildpadden, en een hele schare aan FindingNemo-visjes. Nochtans, de schrik sloeg ons even om het hart: op weg van Bali naar Gili hebben we op volle zee 5 verdwaalde duikers opgepikt. De sukkelaars lagen al 3,5 uur in het water, waren door de sterke stroming afgedreven en hun boot had ze niet meer teruggevonden. Het liep ook al tegen de avond, dus ze hebben echt veel geluk gehad. De schrik voor de stroming zat er dus wel wat in bij ons. Maar we zijn doorgegaan met de duik, en jawel, er was wel behoorlijk wat stroming, maar we zijn mooi in groep kunnen blijven. Niks aan de hand dus.

Naast duiken kun je vanop het strand ook schitterend snorkelen. Onze onderwatercamera heeft al goeie diensten geleverd. Moest internet niet zo traag zijn, dan zou ik paar fotokes opladen, maar het zal voor thuis zijn vrees ik.

Net voor ons vertrek naar Bali is Jeroen gebeten door een schorpioen :( Het beest is op zijn rugzak verzeild geraakt, en zat geklemd tussen zijn rugzak en zijn t-shirt, met een stevige steek als resultaat. Even paniek dus, maar de locals hebben ons gerustgesteld dat de lokale schorpioenen niet zo gevaarlijk zijn als wij wel denken.

We hebben daarnet afscheid genomen van Jeroen, hij gaat naar Kuta. Wijzelf zijn na lang beraad tot een beslissing gekomen. Eerste optie was een excursie naar Komodo, maar dat hebben we afgeschreven wegens te lang onderweg. Tweede optie was trekking op de vulkaan Gunung Rinjani, maar dat hebben we ook afgeschreven. Van op het strand van Gili Air kun je het weer op Lombok perfect zien. Wel, het zag er ginds zeer donker en regenachtig uit. Geen Rinjani dus.
Dan optie 3: we vliegen morgen naar Yogjakarta op Java. Tijd om wat cultuur op te snuiven, zoals de tempels van Borubudur en Prambanan. En daarna nog even een kijkje nemen op de Bromo vulkaan, en stilaan terug afzakken richting Bali.
Voila. Als internet een beetje meewil op Java, dan blog ik daar nog verder, en zitten er zelfs misschien een paar fotokes bij.

Tot dusver uw correspondent in Bali.
Selamat malam!
Frank

1 opmerking:

Jef zei

Net terug van de weide: kletsnat en vol kou.

Frank en Jim: beam me up !